VCA verlopen tijdens het Coronavirus

Hoe zit het met verlopen VCA Basis/VOL diploma’s❓ Of nieuw personeel die VCA moeten halen❓

Voor degenen van wie hun VCA diploma is verlopen/verloopt na 12 maart 2020 komt een uitstelling voor zolang de maatregelen voor het Coronavirus gelden. Deze personen mogen tijdelijk met het VCA diploma aan het werk blijven, maar moeten ,zodra de regering het toelaat, binnen 3 maanden het VCA Basis of VOL diploma halen.

De maatregelen duren voor nu tot 1 juni. Dat houdt in dat het diploma voor 1 september gehaald moet zijn. Indien u dit diploma dient te halen, neem dan contact met ons op. Zodra het weer mogelijk is om de VCA-cursus te houden zullen wij u op de hoogte stellen van cursusdata.

Heeft u nieuw personeel aangenomen, maar hebben zij nog geen VCA diploma? Dat is geen probleem zolang uw bedrijf VCA*, VCA** of VCU is gecertificeerd. Voor deze bedrijven geldt ook dat zodra de maatregelen zijn opgeheven, het nieuwe personeel binnen 3 maanden het VCA diploma moet behalen. In de tussentijd mogen zij aan het werk, maar wel onder begeleiding van iemand met een VCA VOL certificaat.

Let dus op dat als uw VCA certificaat vóór 12 maart is verlopen, u niet aan het werk mag.

Wilt u zeker weten dat uw medewerkers een tegemoetkoming krijgen? Kijk dan hier: https://cdr.ssvv.nl , bij vragen kunt u contact opnemen met Nicole Altena:
Tel: 0165-506126
E-mail: info@rmadvies.com